Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Τροπολογία Υπουργείου Παιδείας για Αναπληρωτές και Ειδική Αγωγή




Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. :  21 / 29-03-2017

ΘΕΜΑ: Τροπολογία Υπουργείου Παιδείας για Αναπληρωτές και Ειδική Αγωγή

Κυνική ομολογία συνέχισης της αδιοριστίας τουλάχιστον μέχρι το 2019.
Ακύρωση της εξειδικευμένης στήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών και την ειδική αγωγή. Με αυτήν:
1)      Ομολογεί ότι δε θα προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί - τουλάχιστον - μέχρι το 2019!
 «η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία ενόψει: α) Των ισχυόντων και για τα σχολικά έτη 2017 - 2018 και 2018 - 2019 περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους (...) Οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων».
2)      Μονιμοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4415/2016) που από το Σεπτέμβρη του 2016 δίνει τη
δυνατότητα συμπλήρωσης του ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών,  μετακινώντας τους από την γενική εκπαίδευση προς την ειδική αγωγή. Πριμοδοτεί για το λόγο αυτό κάθε είδους σεμινάρια έναντι του βασικού πτυχίου των πανεπιστημιακών σπουδών και έχει εξαγγέλλει επιμόρφωση των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το ΙΕΠ (υπ' αρ. 40812/Δ3, 9-03-2017) υποβαθμίζοντας την εξειδικευμένη στήριξης στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ανοίγοντας το δρόμο για τα ατομικά προσοντολόγια των εκπαιδευτικών.

Οι δημοσιοοικονομικοί περιορισμοί που από κοινού έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στο 3ο Μνημόνιο τον Αύγουστο το 2015 αφορούν τα λαϊκά δικαιώματα, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια και τις Κοινωνικές Παροχές, τον μόνιμο «κόφτη». Ο «κόφτης» για τον λαό γίνεται «δότης» για το κεφάλαιο.

Χωρίς αναμέτρησή με τη συνολική πολιτική δεν μπορούμε να παλέψουμε αποτελεσματικά για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου. ΤΩΡΑ να δυναμώσει ο ΑΓΩΝΑΣ απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα «φωτιά». Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας, δε θα μας χαριστεί!!

Απαιτούμε:
Απόσυρση της τροπολογίας και κατάργηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου στην ειδική αγωγή.
Το ΙΕΠ, οι σχολικοί σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής και τα ΚΕΔΔΥ να μην προβούν σε ανάλογες "επιμορφώσεις της ντροπής"!
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.
ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών. Αναβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου