Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ.



Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. :   34/17 -06-2017
Θέμα: Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ.
ΑΛΛΟ  ΕΝΑ  ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!
Με εγκύκλιο που στάλθηκε στα ΕΠΑΛ για την εγγραφή των μαθητών απαιτείται δήλωση προτίμησης ηλεκτρονικά! Συγκεκριμένα: «Για το σχολικό έτος 2017-2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017 και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2017
Πραγματικός σκοπός είναι η παραπέρα κατάργηση τμημάτων και ειδικοτήτων . Ο καθορισμός τμημάτων θα γίνει με βάση τις εγγραφές που θα ολοκληρωθούν 23 Ιούνη (!). Αυτό και μόνο το στοιχείο είναι φανερό για το που οδηγεί η κυβέρνηση τα πράγματα. Είναι γνωστό ότι ο μεγάλος όγκος των εγγραφών στα ΕΠΑΛ πραγματοποιείται μέσα στον Σεπτέμβρη. Στις 30 Ιούνη τα τμήματα στα ΕΠΑΛ είναι κυριολεκτικά ελάχιστα. Για τις αιτήσεις εγγραφών που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, αν επιτραπούν, θα είναι με βασικό κριτήριο να μην τροποποιούν τον αριθμό των τμημάτων που έχουν εγκριθεί τον Ιούνιο.
Όλα αυτά, μετά την τεράστια κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων που έχει προηγηθεί, την καθιέρωση ανελαστικού κατώτερου αριθμού μαθητών, την εφαρμογή ενός συστήματος  περικοπής τμημάτων μέσω μιας ιδιότυπης απόφασης «χαρακτηρισμού φοίτησης» στο τέλος του Α΄ τετραμήνου, την επανεξέταση κάθε χρόνο των τομέων και ειδικοτήτων για κάθε ΕΠΑΛ.
Άλλωστε έχει εκφραστεί η βούληση του Υπουργείου  να μη δημιουργηθούν ειδικότητες, αν δεν υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός που θέτει,  αλλά να μετακινηθούν οι μαθητές σε άλλα σχολεία. Για τις νησιωτικές περιοχές όπου υπάρχει  μόνο  ένα  ΕΠΑΛ, αν δεν λειτουργήσει ο τομέας ή ειδικότητα που επιθυμεί ο μαθητής , αφού αντικειμενικά  δεν μπορεί να πάει αλλού, θα αναγκαστεί  να αλλάξει προτίμηση ή  να μην συνεχίσει καν στο ΕΠΑΛ.
        Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική πολιτική, προωθεί την κατάργηση τμημάτων-ειδικοτήτων,  ότι καταδικάζει σε αφανισμό  ή  ανεργία ολόκληρες  ειδικότητες συναδέλφων.
Τα σχέδια αυτά θα μας βρουν αντίθετους! Απαιτούμε:
·         Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση.
     Να ισχύσει ο προηγούμενος τρόπος εγγραφής για όλους τους μαθητές ώστε να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο,  τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.
     Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.
     20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις ομάδες προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
     Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών.
     Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου