Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση, πιστή στις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα για την "αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".
Το ΠΔ επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη. Η λεγόμενη αξιολόγηση δε στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του σχολείου. Δεν έχει να κάνει με την ανάγκη ο εκπαιδευτικός να γίνει πιο ικανός να μορφώνει τα παιδιά του λαού. Στοχεύει σε ένα σχολείο που θα είναι ακριβό για το λαό, φτηνό για το αστικό κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις. Επιδιώκει να διαμορφώσει δασκάλους σκυφτούς. Είναι ακραία τιμωρητική, αφού προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός που θα χαρακτηριστεί "ελλιπής" εγγράφεται στον πίνακα των μη προακτέων (άρθρο 17 παράγραφοι 4 και 5).
Είναι σίγουρο και ολοφάνερο πλέον ότι θα αποτελέσει εργαλείο για την προώθηση των απολύσεων και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (με βάση το ΠΔ η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι εξονυχιστική και αφορά δεκάδες δείκτες και κριτήρια).
 Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπου εφαρμόστηκε, οδήγησε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην απόλυτη εξάρτησή τους από τις ανάγκες των επιχειρήσεων. "Καλός" εκπαιδευτικός θα είναι αυτός που θα βάλει πλάτη για την προώθηση αυτού του σχολείου.
ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ:
Να απορρίψει το Π.Δ. για την αξιολόγηση. Να μπλοκάρει την οποιαδήποτε προσπάθεια  εφαρμογής της με αποφάσεις συλλόγων και επιτροπών αγώνα. Να μη συμμετάσχει σε καμιά διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση.
Η  ΟΛΜΕ ΚΑΙ Η ΔΟΕ δεν πρέπει να συμμετάσχουν στον διάλογο απάτη που ζητά το υπουργείο Παιδείας.
ΚΑΘΕ ΕΛΜΕ πρέπει να οργανώσει καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς και μαθητές για το τι σημαίνει αξιολόγηση , τι επιπτώσεις θα έχει στον μαθητή , στο σχολείο , στην οικογένεια
ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ διδασκόντων πρέπει να πάρει απόφαση αγώνα και αντίστασης σε αυτό που έρχεται. Το σχολείο που τα παιδιά του ελληνικού λαού έχουν ανάγκη  δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα και πολύ περισσότερο με αυτό που ετοιμάζουν και μέσα από την αξιολόγηση. Είναι ένα σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς , που θα διαμορφώνει ανθρώπους ικανούς να αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Αυτό το σχολείο  διεκδικούμε με τις προτάσεις μας   και  τους αγώνες μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κριαράς Στέλιος                                                             Ρώιμπα Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου