Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013


Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 23/01/2013 πραγματοποιήθηκε στην Κω συνάντηση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετέχουν με έδρες στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με σκοπό τη συγκρότηση προεδρείου και τη χάραξη των βασικών κατευθύνσεων της δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα.
Όσον αφορά τη συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης, κινήθηκε μέσα στα πλαίσια της τρέχουσας συγκυρίας. Τονίστηκε η σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχεται η πλειοψηφία του λαού από τις αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., με στόχο τη διάλυση εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων ολόκληρου αιώνα. Κομμάτι αυτών των επιθέσεων ενάντια σε κάθε συλλογικό και δημόσιο αγαθό είναι και η προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας παιδείας μέσα από την εφαρμογή της συρρίκνωσης των δαπανών, των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, της αξιολόγησης-απόλυσης, των μειώσεων μισθών, της αύξησης του ωραρίου κ.τ.λ.
Παράλληλα όμως σκιαγραφήθηκε και η εικόνα των αντιστάσεων που είχαν στο κέντρο τους την οργανωμένη συλλογική δράση των εργαζομένων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκαν προτάσεις σχετικά με τη δράση της ΕΛΜΕ στο επόμενο χρονικό διάστημα:
Κενά εκπαιδευτικών: Η Β΄ ΕΛΜΕ από την αρχή του σχολικού έτους επικοινωνεί με τα σχολεία για τις ελλείψεις, έχει γνωστοποιήσει και θα συνεχίζει να γνωστοποιεί με ανακοινώσεις στους αρμόδιους τα κενά. Διεκδικούμε τον άμεσο διορισμό επαρκούς μόνιμου προσωπικού. Να μην καλύπτονται τα κενά με μείωση ωρών διδασκαλίας.
Αξιολόγηση, απολύσεις, αύξηση ωραρίου: Αυτά τα ζητήματα μας έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα και τώρα έρχονται άμεσα απέναντί μας. Καλούμε τους συναδέλφους να συγκαλέσουν συλλόγους σε κάθε σχολείο και να αντιταχθούν μαζικά στα νέα μέτρα. Θα γίνει εκδήλωση για να συζητηθούν διεξοδικότερα τα συγκεκριμένα ζητήματα και οι επόμενες κινήσεις του κλάδου.
Συνελεύσεις: Άμεση σύγκληση και μαζική συμμετοχή, ώστε μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν οι συνάδελφοι για το πρόγραμμα δράσης της Β΄ ΕΛΜΕ.
Εγκύκλιος για τους αναπληρωτές: Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει με τις άδειες των αναπληρωτών συναδέλφων. Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 καθορίζεται το πλαίσιο αδειών, με βάση το οποίο οι αναπληρωτές που θα αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες, θα τιμωρούνται όχι μόνο με μη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας και παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση. Οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας δηλώνοντας αντίθεση και συμμετέχοντας σε κάθε κινητοποίηση.
Μεταθέσεις: Τελευταία στιγμή έγινε επανακαθορισμός των περιοχών μετάθεσης χωρίς να λαμβάνονται σοβαρή υπόψη οι ιδιαιτερότητες των περιοχών. Για μια ακόμη φορά ο εκπαιδευτικός γίνεται λάστιχο και καλείται να μετακινείται μέσα στην αβεβαιότητα από τη μια άκρη του κάθε νομού στην άλλη.
Αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές δράσεις: Στις 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού θα ήταν χρήσιμο να γίνουν εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο. Η Β΄ ΕΛΜΕ θα επιδιώξει με τη συνεργασία σωματείων, φορέων και συλλόγων να γίνει και φέτος αντιφασιστικό διήμερο εκδηλώσεων.
4σέλιδο: Η Β΄ ΕΛΜΕ προτείνει τη δημιουργία ενός 4σέλιδου με ποικίλη θεματική και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες/οι η χρονιά που διανύουμε είναι κρίσιμη και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον όλων μας. Σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε το σωματείο μας. Το σωματείο είμαστε όλοι μας και όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλούς αγώνες.
                                                                       
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                 
      Στέλιος Κριαράς                                                                       Φωτεινή Ρώϊμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου