Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι των Λειψών κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε δημόσια και δωρεάν υγεία με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Διαμαρτύρονται –ανάμεσα σε άλλα- και για τις σημαντικότατες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και για το γεγονός ότι συχνά οι γιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού (1 παθολόγος και 1 αγροτικός) καλούνται να μετακινηθούν, για να καλύψουν ανάγκες σε άλλες δομές υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων.
 Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και κάλεσαν σε διαρκή αγώνα και προσπάθεια για να ανατραπεί η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.
Ως Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των Λειψών για δημόσια και δωρεάν Υγεία, καταδικάζουμε τη βάρβαρη πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και αντιστεκόμαστε στα σχέδια για τη διάλυση των όποιων δημόσιων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας έχουν απομείνει.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ                                                                        ΦΩΤΕΙΝΗ ΡΩΙΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου