Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013


Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Καταγγέλλουμε  την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό σύστημα ότι «έχει οικοδομηθεί πάνω στη βάση πελατειακών σχέσεων»!
Η ωμή βία των ΜΑΤ, που είχε ως αποτέλεσμα συλλήψεις  και τραυματισμούς συνδικαλιστών ,  είναι συνέχεια της λυσσαλέας πολιτικής του τελευταίου διαστήματος που εφαρμόζει  η  κυβέρνηση για να καταστείλει τους αγώνες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης στην πραγματικότητα βρίσκεται το ίδιο το δικαίωμα του λαού να απεργεί, να διαδηλώνει οργανωμένα και να αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική.
Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό - ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.
Πανεργατικός συναγερμός  για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα .
Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κριαράς  Στέλιος                                                                     Ρώιμπα   Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου