Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Διεκδίκηση ίδρυσης 3ου γυμνασίου στην πόλη της ΚΩ


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 47/03-10-2018
Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση και λειτουργία 3ου γυμνασίου στην πόλη της ΚΩ!

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, μαζί με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, προστίθεται ακόμα ένα. Τα δυο γυμνάσια της πόλης της Κω έχουν ξεπεράσει τα όριά τους όσον αφορά το μαθητικό πληθυσμό που μπορούν να φιλοξενήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα, όπου δυσχεραίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, τμήματα ένταξης που δεν έχουν δική τους αίθουσα, προαύλια που δεν είναι ασφαλή για τους μαθητές λόγω του μεγάλου αριθμού των τελευταίων. Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αναδειχθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα και τη Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου . Μοναδική λύση είναι η ΑΜΕΣΗ ίδρυση 3ου γυμνασίου στην πόλη της Κω, το οποίο θα μπορέσει να αποσυμφορήσει τα υπάρχοντα.

Η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το συντομότερο δυνατό να δώσουν στους μαθητές της πόλης ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το 3ο γυμνάσιο. Υπενθυμίζουμε ότι και ο ίδιος ο σημερινός δήμαρχος έχει τονίσει την αναγκαιότητα αυτή. Η ίδια η ζωή επιβάλλει να περάσουμε από τα λόγια στα έργα.

Η ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους για να πιέσει να δρομολογηθεί άμεσα το συγκεκριμένο έργο. Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και όλη την τοπική κοινωνία να σταθούν στο πλάι της στη διεκδίκηση αυτή.

ΟΛΕΣ/ΟΙ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Παρασκευή 05/10 στις 12.30 το μεσημέρι στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΩ, όπου θα θέσουμε και αυτό το ζήτημα!

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                 Ο γραμματέας
       
 Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ      Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου