Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών στα δυσπρόσιτα σχολεία


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 37/22-06-2018
Θέμα: Για τον τρόπο υπολογισμού των μορίων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων στα δυσπρόσιτα σχολεία

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του 2014-'15 αναφορικά με θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας για ένταξη σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης, στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης, προθεσμίας. Παρ’ όλα αυτά φέτος για πρώτη χρονιά, κατόπιν νέας Υπουργικής Απόφασης, κατά τον υπολογισμό των μορίων υπηρεσίας σε δυσπρόσιτα σχολεία, δεν λαμβάνεται υπόψη στον διπλασιασμό τους η εναρκτήρια ημερομηνία της σχετικής υπουργικής απόφασης πρόσληψης, αλλά η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στο δυσπρόσιτο σχολείο τοποθέτησης. Τούτο είχε ως συνέπεια, με τη δημοσιοποίηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης αναπληρωτών, οι συνάδελφοι να βρεθούν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη τα μόριά τους να είναι λιγότερα απ' ό,τι υπολόγιζαν.
Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού της προϋπηρεσίας προκαλεί τις εξής παρενέργειες:
1. Προκύπτουν αδικίες μεταξύ συναδέλφων εφόσον ο ακριβής χρόνος άφιξης στη σχολική μονάδα και ανάληψης υπηρεσίας (ειδικά όταν μιλάμε για δυσπρόσιτα σχολεία) ποικίλλει και εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, η συχνότητα των δρομολογίων κ.λπ.
2. Προκλήθηκε σύγχυση στις Διευθύνσεις Ββάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν αναντιστοιχίες στη μοριοδότηση συναδέλφων από διαφορετικές Διευθύνσεις.
3. Η μείωση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα συνδυάζεται με τον επικείμενο αποχαρακτηρισμό μιας σειράς δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, γεγονός που σχετίζεται άμεσα τόσο με τη συγκρότηση των τμημάτων τους (μείωση του αριθμού τους), όσο και με τη στελέχωσή τους με προσωπικό (μείωση του προσωπικού).

  • Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαράδεκτη την αιφνιδιαστική αλλαγή του πλαισίου υπολογισμού της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα σχολεία.
  • Ζητάμε από το Υπουργείο την άμεση επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, ώστε να αποκατασταθούν οι διάφορες αδικίες σε βάρος συναδέλφων.
  • Απαιτούμε να μην υπάρξει περιορισμός του αριθμού των χαρακτηρισμένων δυσπρόσιτων σχολείων.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος         Ο γραμματέας
         Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ    Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου