Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Σχετικά με αίτημα αδιόριστων συναδέλφων που έχουν δικαιωθεί δικαστικά για το διορισμό τους


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 35/16-06-2018

Θέμα: Σχετικά με αιτήματα των αδιόριστων συναδέλφων
Τα ζητήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, η επιτακτική ανάγκη για μόνιμους-μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και η εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους αποτελούν βασική προτεραιότητα της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και του εκπαιδευτικού κινήματος γενικότερα.
Η χρόνια αδιοριστία ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, αλλά και βασική αξίωση ΕΕ και δανειστών, έχει ως συνέπεια τα σχολεία μας να στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό από συμβασιούχους-ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς που βιώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης.
Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν όχι μόνο τους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και πολλές ομάδες εκπαιδευτικών διαφορετικών ταχυτήτων.
Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των συναδέλφων για μόνιμη-σταθερή εργασία και ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε, τάζουν κατά καιρούς χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και χρόνια αγώνα για να κερδίσουν μια σταθερή σχέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο.
Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν καταφύγει σε δικαστικές προσφυγές, προσπαθώντας να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία. Σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που, ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί! Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα ο χώρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών από κοινού με τους μόνιμους προχώρησε σε μαζικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μόνιμη-σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς που κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια. Κινητοποιήσεις οι οποίες άσκησαν πίεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεσμεύτηκε να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα μόνιμων διορισμών τον Οκτώβρη.
Δεν εφησυχάζουμε! Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και την ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου, καθώς και άμεση μονιμοποίηση όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά.


Για το ΔΣ
    Ο πρόεδρος                     Ο γραμματέας
        Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ         Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου