Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ


Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. :   42/24 -10-2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Νισύρου, οι οποίοι την Παρασκευή 13/10 πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του σχολείου διεκδικώντας άμεση κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο Νισύρου. Συγκεκριμένα, δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί στο σχολείο καθηγητές Πληροφορικής (με πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα), Αγγλικών, Εικαστικών και Μουσικής. Την προηγούμενη Παρασκευή 20/10 τη σκυτάλη από τους μαθητές πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιώντας επίσης κατάληψη του σχολείου.
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις αυτές και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση, έτοιμοι να διεκδικήσουν την πλήρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων και να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.
Η περίπτωση της Νισύρου δεν αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση... Κοντεύουμε στα τέλη Οκτώβρη και ακόμα υπάρχουν δεκάδες κενά σε πολλά σχολεία όχι μόνο στα Δωδεκάνησα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών καθημερινά. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μόνο επίπτωση της άγριας μνημονιακής επίθεσης που δέχονται εδώ και καιρό η δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών.
Επισημαίνουμε ότι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών διαχρονικά σέβεται την αυτονομία του μαθητικού κινήματος, όσον αφορά τα αιτήματα που διεκδικεί και τις μορφές πάλης που επιλέγει. Ωστόσο τονίζουμε ότι θα στηρίξουμε αποφασιστικά τους κοινούς αγώνες μαθητών και γονιών για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων στη μόρφωση.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου