Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σίτιση – Στέγαση εκπαιδευτικών


Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. :   41/02 -10-2017

Προς: Δήμο ...

Θέμα: Σίτιση – Στέγαση εκπαιδευτικών

Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές – αντιλαϊκές πολιτικές, που στην κυριολεξία γονατίζουν τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όχι το μοναδικό βέβαια, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και ιδιαίτερα στα νησιά. Στη χρόνια ταλαιπωρία τους, με εργασία λίγων μηνών και μετά απόλυση, στον αγώνα που δίνουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μορφώσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού, έρχεται να προστεθεί και η μάχη που δίνουν για τη δική τους επιβίωση. Με εξευτελιστικούς μισθούς καλούνται να καλύψουν το  ενοίκιο, τη σίτιση και τις μετακινήσεις προς τον τόπο κατοικίας τους. 
Το ελάχιστο που οφείλει η κυβέρνηση είναι να πάρουν μέτρα για την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των συναδέλφων αναπληρωτών, αλλά και των μόνιμων που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Το άρθρο 32 του Νόμου 4483/2017 που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη προς αυτή την κατεύθυνση, προβλέπει ότι οι δήμοι των νησιωτικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 18.000 κατοίκων δύνανται να στηρίξουν δημοσίους υπαλλήλους -προσωρινούς και μόνιμους- για τη σίτιση και τη στέγασή τους.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από το Δήμο                                                         να πάρει μέτρα για τη στέγαση και τη σίτιση των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων!

·         Να τους εξασφαλίσει επίδομα ενοικίου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος ζωής.
·         Να τους εξασφαλίσει επίδομα σίτισης ή τη δωρεάν σίτισή τους στη στρατιωτική λέσχη. Αν δεν υπάρχει λέσχη, να υπογραφεί σχετική σύμβαση με ιδιωτική επιχείρηση εστίασης.

Επισυνάπτουμε τη λίστα των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών με τα στοιχεία τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου