Δευτέρα 13 Μαΐου 2013


Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου που προσπαθεί να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει στο χώρο της παιδείας και όχι μόνο. Ψηφίστηκε η αύξηση του ωραρίου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Συνυπολογίζοντας και τις επακόλουθες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, δημιουργείται ένα μεγάλο πλεόνασμα εκπαιδευτικών που θα μετακινείται οπουδήποτε. Επίσης οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που τόσο χρόνια αποτελούσαν βασικό πυρήνα της λειτουργίας του σχολείου, πετιούνται στα σκουπίδια.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόταση για κινητοποιήσεις ένα χρονικό διάστημα, που το επέλεξε η ίδια η κυβέρνηση για να εκβιάσει την εκπαιδευτική κοινότητα και την υπόλοιπη κοινωνία. Πριν καν γίνουν οι γενικές συνελεύσεις για να παρθούν οι αποφάσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Το Σύνταγμα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία καταπατείται και τέτοιου είδους ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές.

Θα αντισταθούμε και όλοι μαζί, καθηγητές – γονείς – μαθητές – δάσκαλοι – εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε.

Παλεύουμε για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
να ταχθούν δίπλα μας, στο δίκαιο αγώνα μας.

Δευτέρα 13/5

Ø    Ενημερώσεις στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων.
Ø    Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας:
στην Κω στις 7μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ,
στην Κάλυμνο στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.
Τρίτη 14/5
Ø     Γενικές συνελεύσεις:
στην Κω στις 2μ.μ. στο ΕΠΑΛ,
στην Κάλυμνο στις 2μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ.
Καλούμε τους συναδέλφους στις υπόλοιπες περιοχές της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις σε κάθε σχολείο και να ενημερώσουν το Δ.Σ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κριαράς Στέλιος
Η Γραμματέας
Ρώϊμπα Φωτεινή

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου