Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Μαθητές και γονείς,
Η κυβέρνηση των τροϊκανών, των μνημονίων και των τοκογλύφων, που ξεπουλάει τη χώρα και ισοπεδώνει το λαό, επέλεξε, λίγες μέρες πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, να ρίξει τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Αφού πρώτα έσβησε από χάρτη 1500 σχολεία, αφού κατάργησε κάθε ενισχυτική και πρόσθετη βοήθεια στον αδύναμο μαθητή, τσάκισε τις σχολικές δαπάνες και άφησε τα παιδιά να ξεπαγιάζουν το χειμώνα, αφού αδιαφόρησε για τους μαθητές που λιποθυμούσαν από πείνα και  τις χιλιάδες κενές ώρες και μάλιστα σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, αφού ισοπέδωσε το μισθό του εκπαιδευτικού στα 600 ευρώ, κουρέλιασε νόμους και Σύνταγμα, προωθώντας αναγκαστικές μεταθέσεις και διαλύοντας οικογένειες, όπως διέλυσε τον Οργανισμό των σχολικών βιβλίων και αυτόν για την κατασκευή σχολικών κτιρίων, ώστε να κερδοσκοπήσουν εκδότες και εργολάβοι, λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις, αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών για να πετάξει κάμποσες ακόμα χιλιάδες κόσμο στην ανεργία και την απόγνωση.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, και στο νησί μας, εργάζονται επιπλέον απλήρωτες ώρες, με δική τους πρωτοβουλία,  κάνοντας στα παιδιά δωρεάν μαθήματα. Δεν ήταν η αύξηση του ωραρίου που ξεχείλισε το ποτήρι, αλλά αυτό που συνεπάγεται αυτή αύξηση: την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας σ’ αυτή τη μαύρη εποχή που η ανεργία είναι η μοναδική πρωτιά της χώρας.
Ήξερε καλά η κυβέρνηση των τροϊκανών ότι στοιχειώδης αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη επιβάλλουν την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών. Και πριν ακόμα οι γενικές συνελεύσεις αποφασίσουν, οι υπάλληλοι των τοκογλύφων  κήρυξαν επιστράτευση. Για να «προστατεψουν το μέλλον των νέων». Αυτοί που έκαναν τα πτυχία κουρελόχαρτα, που πετάνε τα παιδιά μας στα αζήτητα της ανεργίας και  στις ουρές της μετανάστευσης, που έβαλαν λουκέτο σε δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές και απογείωσαν την ανασφάλιστη δουλειά με μισθό, φιλοδώρημα, τώρα, ήρθαν οι λύκοι να φυλάξουν τα πρόβατα.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί,  όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός πρέπει, ενωμένοι, να βάλουμε τέρμα στη εξαθλίωση, τον εμπαιγμό και το ξεπούλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου