Δευτέρα 13 Μαΐου 2013


Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ο  πανικός της απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων την οδηγεί σε ολοένα και περισσότερη καταστολή και τρομοκρατία σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού. Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου,  δεν αντέχουν ούτε την ΄΄ υποψία ΄΄ αγώνων, γι’ αυτό ανασύρουν για άλλη μια φορά χουντικούς νόμους (π.δ. 17/1974) για να επιβάλλουν άλλη μια (προληπτική αυτή τη φορά!!!) πολιτική  επιστράτευση. Αυτοί που εξαθλίωσαν τη ζωή των εργαζομένων, που βυθίζουν τα παιδιά του λαού στον υποσιτισμό, στην αμάθεια και ορθώνουν διαρκώς μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς  στην μόρφωση, που θέλουν δασκάλους    σκυφτούς και λαό υποταγμένο έχουν το θράσος να μιλούν για προστασία των δικαιωμάτων των μαθητών!!!
Να μην περάσει η τρομοκρατία.
Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Γονείς , μαθητές , εκπαιδευτικοί ενωμένοι.
Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη.
Να μην αποδεχθούμε ότι μέσα από τις επιστρατεύσεις, την τρομοκρατία και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» θα εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι νόμοι του κεφαλαίου. Ταξική Αλληλεγγύη – Κανείς μόνος στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καταδικάσουν τις κυβερνητικές επιλογές και να εκφράσουν πρακτικά – αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους.
Όλοι μαζί παίρνουμε μέρος στις συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια διαμαρτυρίας την Δευτέρα 13 /5 το απόγευμα
·        Στην Κω στις 7 μ.μ. στο 1Ο ΓΕΛ
·        Στην  Κάλυμνο στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο



Ο Πρόεδρος
Κριαράς Στέλιος
Η Γραμματέας
Ρώϊμπα Φωτεινή
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου