Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ

 

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟY

 

      EMAIL: BELMEDWD@GMAIL.COM   BLOG: HTTP://B-ELME-DWD.BLOGSPOT.GR/ 

                                                                                                                ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 56/4-2-2021

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια, κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αδυναμία που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο, αλλά μένουν σε μικρά νησιά (κάτω των 300 κατοίκων) όπου, δήθεν, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Άρα είτε τα παιδιά έπρεπε να ζήσουν μόνα τους σε μεγαλύτερα νησιά, είτε έπρεπε να μετακινηθεί όλη η οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια αλλά και για τα μικρά νησιά που ερημώνουν».

Η  βουλευτής ρωτά την Υπουργό εάν με βάση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της τηλεκπαιδευσης στη χώρα μας θα δημιουργηθούν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια  στα νησιά αυτά.

Είναι φανερό ότι η βουλευτής της ΝΔ «ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης», τα σκοτεινά σχέδια της οποίας καθώς και οι κρυφοί της πόθοι είναι να καθιερώσει σιγά σιγά σε μικρά μέρη και αργότερα σε λιγότερα μικρά την λεγόμενη τηλεδιδασκαλία, αντί για την υποχρέωση παροχής ζωντανής εκπαίδευσης. Κι αυτό, γιατί η ζωντανή εκπαίδευση προϋποθέτει κτίρια, υποδομές, σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως προσωπικό : Νηπιαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές.

Σιγά σιγά ξεσκεπάζονται τα πραγματικά σχέδιά τους!! Από πέρυσι που ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση, αυτός ήταν ο τελικός στόχος!! Φαίνεται πως θέλει η Ν.Δ. να κρυφτεί και η Cisco δεν την αφήνει.

Να είναι σίγουροι, πως όλοι οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και μόνιμοι, που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε σε μικρά νησιά και γενικότερα στις εσχατιές της πατρίδας μας, εκεί όπου υπάρχει έστω και ένας μαθητής/τρια που έχει ίσα δικαιώματα στην γνώση με τους μαθητές των αστικών κέντρων, θα δώσουμε τη μάχη, όχι μόνο να μην κλείσει έστω και ένα σχολείο, αλλά ακόμη και να ιδρυθούν νέα, όπου η ανάγκη το απαιτεί.

Καμία πλατφόρμα δεν αντικαθιστά το δάσκαλο και τη δια ζώσης τάξη !!

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Σ. ΚΡΙΑΡΑΣ                                                         Α. ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου