Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία για έφοδο ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 52/03-11-2018
Θέμα: Καταγγελία για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων
Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στις 31/10 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.ά.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά! Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, το οποίο στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.
Την προηγούμενη μέρα (30/10), κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε "επίσκεψη" στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ και ΓΣ, ποιοι συνάδελφοι έχουν στηριχθεί οικονομικά από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό του σωματείου) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.ά.
Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η ενέργεια αυτή δεν έγινε τυχαία. Στόχος είναι τα σωματεία, η δράση τους και γενικότερα οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν οργανωμένα και μαζικά το δίκιο τους.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Οι συνδικλιστικές οργανώσεις δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, στα οποία προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων, προφανώς και των οικονομικών τους. Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του ΔΣ των σωματείων διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή τους. Είναι δημόσιες και ανοιχτές σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος τους!

Ας ψάξουν, λοιπόν, αλλού για παραβάτες!

Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά, από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!


Για το ΔΣ

    Ο πρόεδρος                  Ο γραμματέας

          Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ         Σταμάτης Κουρούπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου