Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Άμεση έναρξη ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ-ΠΔΣ!


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 44/25-09-2018
Να ξεκινήσουν άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και
η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΓΕΛ!
O θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΓΕΛ ήταν από τα πρώτα θύματα των μνημονιακών περικοπών στην εκπαίδευση. Παρά το γεγονός ότι δεν επαναλαμβάνεται τελευταία η γελοιότητα παλιότερων χρόνων, όταν η έναρξη της Ενισχυτικής και της ΠΔΣ ταυτιζόταν σχεδόν με τη... λήξη της σχολικής χρονιάς(!), διανύουμε ήδη την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και ακόμα δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας των δομών αυτών στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Φαίνεται ότι η ανάγκη χιλιάδων μαθητών/τριών για πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια δε χωράει στην πολυδιαφημισμένη επιστροφή στην κανονικότητα που με τόσες τυμπανοκρουσίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη φετινή ΔΕΘ... Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή προτιμούν την εξυπηρέτηση του χρέους προς τους δανειστές-δυνάστες της χώρας και παραμελούν το… χρέος τους προς τους μαθητές μας.
Η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (20 και 15 στις κατευθύνσεις), η οποία θα επέτρεπε εξατομικευμένες μεθόδους διδασκαλίας, θα περιόριζε την αναγκαιότητα του θεσμού. Αντ’ αυτού, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε σε όλη την Ελλάδα αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με περικοπές του αριθμού των τμημάτων σε διάφορα σχολεία (σε μεγάλα σχολεία -όπως της Κω- τα 26άρια και 27άρια τμήματα τείνουν να παγιωθούν...) και περιορισμό-κατάργηση της Ενισχυτικής και της ΠΔΣ. Εξάλλου οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας (νησιωτικότητα κ.λπ.), αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες μαθητών, επιβάλλουν την ανάγκη για άμεση λειτουργία όλων των δομών στήριξης σε κάθε σχολείο. Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου επιμένει να διεκδικεί κάθε χρόνο την έγκαιρη έναρξη της λειτουργίας των υποστηρικτικών θεσμών σε κάθε σχολείο για όλα τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη.
  • Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
  • Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε το σύνολο της μορφωτικής διαδικασίας (διδασκαλία και πρόσθετη στήριξη) να ολοκληρώνεται μέσα στο Δημόσιο Σχολείο.
  • Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς σε συστράτευση για τη σθεναρή διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά.
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος                 Ο γραμματέας
         Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ       Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου