Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για αναπληρωτές συναδέλφους


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 41/12-09-2018
Καλωσόρισμα στους αναπληρωτές συναδέλφους, κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα.

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας ευχόμαστε υγεία, δημιουργικότητα και αντοχή στο δύσκολο έργο σας, στην αδιάκοπη προσπαθεια για τη μόρφωση των μαθητών μας. Αυτό το έργο γίνεται πιο ανθρώπινο και πιο όμορφο, όταν συνδυάζεται με την πάλη για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Δυστυχώς, παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια και για επιστροφή στην “κανονικότητα”, βρίσκεστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το καθεστώς της προσωρινής/ελαστικής εργασίας. Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ξέρατε αν θα προσληφθείτε και πού. Αρκετές χιλιάδες συνάδελφοί μας περιμένουν το δεύτερο κύμα προσλήψεων, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία. Καθόλου δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες της την κυβέρνηση το γεγονός ότι ο φετινός αριθμός προσλήψεων της πρώτης φάσης είναι μεγαλύτερος από αυτόν των προηγούμενων χρόνων. Το δίκαιο και επιτακτικό αίτημα για 25.000 μόνιμους διορισμούς (όσες και οι πάγιες ανάγκες στην εκπαίδευση) παραμένει ένα από τα κύρια αιτήματά μας αφού η ικανοποίησή του δεν χωράει στις πολιτικές προτεραιότητες των κυβερνήσεων διαχρονικά. Άλλωστε, στην ανάπτυξη για την οποία μιλούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ανάπτυξη που έχει στόχο τις επενδύσεις και τα κέρδη, δεν χωράνε τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και γενικά των εργαζομένων. Αυτή η ανάπτυξη σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, συνεχείς απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, πλήρη εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων.
Ακούγοντας τις δηλώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ, παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση δε δεσμεύεται ούτε για τον αριθμό των διορισμών ούτε για τη δίκαιη μονιμοποίηση των αναπληρωτών που απλώς αναπληρώνουν τους εαυτούς τους έως και 20 χρόνια τώρα. Απεναντίας, μένει σταθερή στην επεξεργασία νέου συστήματος διορισμών προκειμένου να κόψει και να ράψει το νέο μνημονιακό κοστούμι, αναφορικά με το ποιος θα δουλεύει και ποιος όχι. Η εξαγγελία περί «4.500 προσλήψεων» στην ΕΑΕ μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί, αφού κανένας διορισμός εκπαιδευτικού ΕΑΕ δεν έχει υπάρξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ με βάση τις ετήσιες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ και τις σταθερές ακάλυπτες ανάγκες μαθητών που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη, η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση απαιτεί τουλάχιστον τους τριπλάσιους διορισμούς. Καθόλου τυχαία όμως δεν είναι η θολή αναφορά του πρωθυπουργού στην Ειδική Αγωγή. Είναι ο κλάδος στον οποίο ήδη έχει εισαχθεί μια μορφή προσοντολογίου όπου μοριοδοτούνται πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και σεμινάρια. Έτσι επιδιώκεται η ενσωμάτωση (κατά παραγγελία των ΕΕ-ΟΟΣΑ) προσοντολογίου στο νέο τρόπο προσλήψεων αναπληρωτών. Κατά την εκτίμησή μας, αυτό θα φέρει το υπουργείο ως Δούρειο Ίππο, με δώρα τις υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς μετά τις εκλογές, με μοναδικό στόχο τα κριτήρια «απόλυσης». Γιατί το προσοντολόγιο είναι η μέθοδος που θα εφαρμόσει για την ανακύκλωση την ανεργίας, διαλέγοντας ποιους θα κρατήσει και ποιους θα αφήσει.

ΕΜΕΙΣ, απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, προτάσσουμε τα δικά μας δικαιώματα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και φέτος , ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά, τους αγώνες της προηγούμενης χρονιάς, με πρώτα τα αιτήματα που απαντούν στα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων αναπληρωτών:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  • Άμεση πρόβλεψη για ένταξη όλων των αναγκαίων μονιμοποιήσεων στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
  • Εξίσωση των αδειών ασθενείας, λοχείας, ανατροφής και κανονικής των αναπληρωτών με τις αντίστοιχες των μόνιμων συναδέλφων.
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν σίτιση για όλους τους αναπληρωτές. Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Συναδέλφισσα/συνάδελφε,
Πάρε θέση μάχης μέσα στο σωματείο σου, στη Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Το μέλλον που σου αξίζει δε θάρθει από μόνο του, ούτε μέσα από λογικές διαχωρισμού και συντεχνιακή προσέγγιση. Για μια ακόμα χρονιά, θα βρεθούμε μπροστά στο ζήτημα των περιβόητων κριτηρίων διορισμού με σαφή στόχευση τον «εμφύλιο» στο χώρο των αναπληρωτών, ανάλογα με το ποια κριτήρια πληροί η κάθε υποομάδα. Στην ουσία, τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης για χιλιάδες από εσάς με τις περικοπές προσωπικού, όπως επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ, στις οποίες έχει δεσμευθεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες...
Η λύση είναι μία: οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας για μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, παρ' όλες τις περικοπές, υπολογίζονται σε 25.000. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ!
ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο πρόεδρος                         Ο γραμματέας
   Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ        Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου