Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 2 Μάρτη



Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτ. : 10/08 -03-2018
Οι εκπαιδευτικοί δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους κουβέντα...
Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά!
Συναδέλφισσες/οι,
Την Παρασκευή 2/3 ο εκπαιδευτικός κόσμος πραγματοποίησε ένα μεγαλειώδες, ενωτικό και μαζικότατο συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας. Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από ολόκληρη την επικράτεια (και από τα νησιά της περιοχής μας), αδιόριστοι και μόνιμοι, κατέκλυσαν το υπουργείο, απαιτώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δημόσιου Σχολείου και διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ και της ΕΕ. Μολονότι η κινητοποίηση είχε εξαγγελθεί αρκετές μέρες πριν, ο υπουργός έλαμψε δια της απουσίας του, αφού πρώτα είχε φροντίσει να εκκενώσει το υπουργείο από το προσωπικό του, ενώ η απάντηση στους συγκεντρωμένους συναδέλφους ήταν προπηλακισμοί από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και βίαιη καταστολή με χημικά και ξύλο! Φαίνεται ότι έτσι αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τον «εποικοδομητικό διάλογο» στον οποίο κάθε τόσο καλεί εμάς, τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης...
Την ίδια μέρα, σε πολλά από τα νησιά της περιοχής ευθύνης της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου (σε Κω, Κάλυμνο, Πάτμο, Λέρο) πολλοί δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ειδικότερα, στην Κω αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον έπαρχο του νησιού, αναδεικνύοντας τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, ενώ στην Κάλυμνο οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον έπαρχο. Σε όλες τις περιπτώσεις εισέπραξαν ευχολόγια, αλλά δέσμευση καμιά! Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις αυτές και δηλώνει την αυτονόητη και αμέριστη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους συναδέλφους.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!..
Η πανελλαδική κινητοποίηση της Παρασκευής, με τις μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κατέδειξε τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το εκπαιδευτικό κίνημα όταν υπάρχει ενότητα, αγωνιστική ετοιμότητα και προοπτική κλιμάκωσης. Στη συνέλευση αγώνα που πραγματοποίησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μέσα στο κατειλημμένο υπουργείο Παιδείας μετά τη συγκέντρωση, αποφασίστηκε νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 9/3. Εξάλλου, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν ήδη εξαγγείλει πανεκπαιδευτικό ξεσηκωμό με πανελλαδικές στάσεις εργασίας και απεργιακές συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας για την Παρασκευή 16/3.
Συναδέλφισσες/οι, να μη λείψει κανείς από τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού!
  • Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανάλγητη πολιτική του υπουργείου και το απρόκλητο χτύπημα της διαδήλωσης στις 2/3!
  • Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και εξίσωση των δικαιωμάτων για αναπληρωτές και μόνιμους!
  • Παλεύουμε για το Δημόσιο Δωρεάν 14χρονο Σχολείο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών!
  • Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας αποφασιστικά τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση!
Για το ΔΣ
                       Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας
                  ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ                                                      ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου