Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

26/03/2014

Ανακοίνωση για τη νέα εγκύκλιο της αυτοαξιολόγησης


Τρομοκρατίας και εκβιασμών συνέχεια…
Οι αξιολογητές ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!!!
Όχι πλέον με το μειλίχιο και «συμβουλευτικό» ύφος που είχαν στην αρχή της χρονιάς, όταν θέλανε ν᾿ αποσπάσουνε τη συναίνεση του κλάδου στον εμπαιγμό της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Τώρα έρχονται δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο: του σύγχρονου επιθεωρητισμού, που στις σημερινές συνθήκες , των απολύσεων και των διωγμών, είναι σίγουρα πιο αποκρουστικό και επικίνδυνο.
Μετά τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, με την οποία ομολογείται και φανερώνεται η δυσκολία της κυβέρνησης να υλοποιήσει την αυτοαξιολόγηση, η σκυτάλη της τρομοκρατίας περνάει στους σχολικούς συμβούλους και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Είναι φανερό ότι αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η αγωνιστικότητα και η αντίσταση που έδειξε ο κλάδος, βάζει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.
Σχολικοί σύμβουλοι της περιοχής μας, επικαλούμενοι τη νέα εγκύκλιο, πιέζουν διευθυντές σχολείων να εξαναγκάσουν όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις περίφημες ομάδες εργασίας. Κάτι που ούτε από τη νέα (όπως και από τις δυο προηγούμενες εγκυκλίους) προκύπτει. Με τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, αποκαλύπτεται πόσο ισχύει ότι η αυτοαξιολόγηση θα ενίσχυε το κλίμα συνεργασίας – ελευθερίας –εποικοδομητικής συνεργασίας στα σχολεία. Αυτό που θέλουν είναι ένας εκπαιδευτικός υποταγμένος –πειθήνιος- χειραγωγημένος. Μόνο που λογαριάζουν λάθος, αν νομίζουν ότι η τρομοκρατία τους θα περάσει. Οι εκπαιδευτικοί, τιμώντας τον τίτλο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων , ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει η περίφημη «αξιολόγησή» τους , ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές. Ειδικά αυτό το διάστημα που ξεδιπλώνονται αγώνες και μαθητών –γονιών ενάντια στο νέο – εξοντωτικό για τα παιδιά – λύκειο , που ανασύρονται απειλές για παράταση του σχολικού έτους προκειμένου να καμφθούν αυτοί οι αγώνες, μονόδρομος είναι ο συντονισμός όλων των αγώνων για το σχολείο που πραγματικά έχει ανάγκη η νεολαία μας .


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου