Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

09/03/2014

Ανακοίνωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 12/03/14 θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, την κατάργηση οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά ξεπουλά, ιδιωτικοποιεί προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου την περιουσία των οργανισμών αυτών, αλλά και απολύει προσωπικό εντείνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ανεργίας, των ανατροπών των μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της ανασφάλειας, της υποτέλειας.
Σε αυτό να προσθέσουμε την κουβέντα που γίνεται για επιπλέον απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τουλάχιστον 5.000 μέχρι το τέλος του έτους και βέβαια οι εκπαιδευτικοί είναι η μεγάλη δεξαμενή απολύσεων. Να προσθέσουμε τα μέτρα που προτείνονται από τον Ο.Ο.Σ.Α. και που με μεγάλη προθυμία δέχεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μπροστά σε αυτή την επίθεση ένας δρόμος υπάρχει να διαβούμε, αυτόν της ρήξης και της ανατροπής, ένα δρόμο απαλλαγμένο από τα δεσμά της Ε.Ε.. Ένα δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για μόρφωση, υγεία, αξιοπρέπεια.

Σας απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης 12/03 αλλά και της 48ωρης στις 19-20/03 με στόχο να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας με άλλα σωματεία, αλλά και με γονείς και μαθητές, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκύψουμε άλλο το κεφάλι, δεν έχουμε την πολυτέλεια να θρέψουμε τις αυταπάτες των εκλογών, της καλής Ε.Ε. και των καλών διαχειριστών του καπιταλισμού.
Οι συνάδελφοι μας στις 23 του Μάρτη θα απολυθούν και στη θέση τους οφείλουμε να σκεφτούμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, την αξιοπρέπεια μας.

Είναι καιρός ο γίγαντας που λέγεται εργατική τάξη να σηκωθεί
και να δείξει την πραγματική του δύναμη.

Είναι καιρός για αγώνες με διάρκεια, αγώνες που θα ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού στην κοινωνία,
που με τη συμμετοχή και τη μαχητικότητα μας θα δώσουμε μηνύματα ελπίδας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου