Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

4/2/2014

Ανακοίνωση για την αυτοαξιολόγηση και τις ομάδες εργασίας


Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου λαμβάνοντας υπ᾿ όψιν της ότι τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν σύλλογοι σε κάθε σχολείο με θέμα τον καθορισμό ομάδων εργασίας για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας καλεί τους συλλόγους να αρνηθούν τη συμμετοχή του συλλόγου τους στην αξιολόγηση.
Θέση της ΕΛΜΕ είναι ότι η αυτοαξιολόγηση κατηγοριοποιεί τα σχολεία, μεταφέρει το λειτουργικό κόστος αλλά και τη βελτίωση των υποδομών στο καθηγητή και κατά συνέπεια στο μαθητή κάνοντας το σχολείο ακόμα πιο ταξικό, δίνει πρόσβαση στις εταιρείες ώστε να αλωνίζουν στο χώρο του σχολείου μετατρέποντας το μαθητή σε πελάτη. Το σχολείο που ονειρεύονται είναι σχολείο της ημιμάθειας, των δεξιοτήτων και όχι της εκπαίδευσης, που προωθεί την απασχολησιμότητα των νέων δημιουργώντας στρατούς ανέργων, ευέλικτων, χωρίς δικαιώματα, δούλους του 21ου αιώνα.
Από αυτή τη θέση είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση από μέρους του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί είναι κομμάτι του και λειτουργεί αποκλειστικά ως εργαλείο των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν παρά μόνο να χάσουν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται εκπαίδευση.
Εμπιστευόμενοι το κίνημα, καλούμε τους συναδέλφους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βγουν μπροστά σε ανοικτή ρήξη, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας.
Εμπιστευόμενοι το κίνημα, καλούμε τους συναδέλφους να πράξουν συλλογικά με όρους κινήματος και να απορρίψει όλες τις προτάσεις που τον καλούν σε «καλή» αξιολόγηση με άλλο πλαίσιο, σε κρυφτούλι πίσω από νομοθετικές διατάξεις. Να μην φοβηθεί, αντιθέτως να αντεπιτεθεί στα σχέδια εκφοβισμού της κυβέρνησης που επικαλείται διοικητικές και άλλες κυρώσεις.
Τα όπλα μας είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες, η συλλογική απόρριψη του νόμου στην πράξη. Μόνο έτσι εξασφαλιζόμαστε πλήρως.
Καλούμε τους συλλόγους :
1) Να προτείνουν για ψήφιση το πρακτικό της ΟΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση.
2) Να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της ΟΛΜΕ όλο αυτό το διάστημα, που δεν παρότρυνε, δεν ενίσχυσε τους συναδέλφους προς αυτή τη κατεύθυνση.
3) Να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό.
4) Σε καμιά περίπτωση να μην δεχτούν καταστρατήγηση του εργασιακού τους ωραρίου.

Ένας για όλους και όλοι για έναν

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου