Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

4/2/2014

Ανακοίνωση - Καταγγελία


Η  Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης σε βάρος των εκπαιδευτικών που επιχειρείται από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.
Ο υπερβάλλων ζήλος  που επιδεικνύει στην ερμηνεία της εγκυκλίου για την αυτοαξιολόγηση  της σχολικής μονάδας  αποδεικνύει περίτρανα αυτό που το εκπαιδευτικό κίνημα από την πρώτη στιγμή είχε πει: Ότι στόχος της κυβέρνησης   και των οργάνων  της,  μέσα από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, όπως αυτή  και η Ε.Ε. την εννοούν, είναι να διαμορφώσουν ένα Δάσκαλο σκυφτό, φοβισμένο και ένα δημόσιο σχολείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει.
Η  Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί τις ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου και τους συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση που θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, θα βάλει τις επιχειρήσεις να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία τους, θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις – διαθεσιμότητες, θα φορτώνει στις πλάτες των γονιών και των εκπαιδευτικών τα προβλήματα που οι αντιλαϊκές πολιτικές τους δημιουργούν.

Να συντονιστούν άμεσα και να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση της Σύρου

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου