Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Ανακοίνωση
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι επιστρατευμένοι καθηγητές τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους στα Μ.Μ.Ε. συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Ιουνίου.
Εκείνη την ημέρα κάποιοι θέλησαν να ξεχάσουν ότι είναι συνάδελφοι και να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» εκτοξεύοντας απειλές για διώξεις και καλώντας συναδέλφους σε απολογία.
Προσπαθούν να μας τρομάξουν, αλλά δε θα τους αφήσουμε μένοντας όλοι μαζί αλληλέγγυοι. Θυμίζουμε ότι η επιστράτευση κηρύχθηκε για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και επομένως δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να υπάρχει. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι η μετάδοση των θεμάτων γίνεται με πομπούς και συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης. Άραγε αυτοί που νοιάστηκαν για την ψυχική υγεία των μαθητών, δεν ενδιαφέρονται τώρα για τα ειδικά μαθήματα που ακολουθούν;
Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων και οφείλουμε να το προασπίσουμε όλοι, ανεξαρτήτως θέσεως. Ζητάμε να σταματήσει κάθε απειλή για δίωξη.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα απόφαση ότι σε περίπτωση ακόμα και μίας δίωξης απεργού συναδέλφου, ο κλάδος θα απαντήσει την ίδια στιγμή με απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ίδιο ζητάμε και από την ΑΔΕΔΥ.
Τώρα είναι η ΕΡΤ, αύριο θα είμαστε εμείς. Μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί, μπορούμε να νικήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                                      Ρώϊμπα Φωτεινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου