Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Καταγγελία για το συνεχιζόμενο μακελειό σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ


email: belmedwd@gmail.com                                    blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/
Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 27/21-05-2018

14 Μαΐου στη Γάζα, η «Καταστροφή» συνεχίζεται...

Ένα μήνα περίπου μετά την ανακοίνωσή μας για την κατεδάφιση του Δημοτικού Σχολείου «Al-Tahadi» στο παλαιστινιακό χωριό Zanuta από τις ισραηλινές δυνάμεις και τη δολοφονία δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα επανερχόμαστε, δυστυχώς, με νέα ανακοίνωση για τη συνέχιση των επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού.


Στις 14 Μαΐου του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν την κατοχή της γης τους και τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες. Η «Νάκμπα», δηλαδή η «Καταστροφή», τιμάται από τους Παλαιστίνιους κάθε χρόνο με διαδηλώσεις. Ωστόσο φέτος, στην 70η επέτειο, οι ΗΠΑ με τον Τραμπ εγκαινιάζουν προκλητικά τη νέα -μεταφερμένη από το Τελ Αβίβ- αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.


Οι Παλαιστίνιοι, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αυτή, αψηφώντας την επίθεση των σιωνιστών του ισραηλινού στρατού, πληρώνουν για άλλη μια φορά το τίμημα της αντίστασης ενάντια στην κατοχή, τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια 70 χρόνων με 59 νεκρούς και 2770 τραυματίες. Οι Ισραηλινοί σιωνιστές ολοκληρώνουν ένα ακόμα προκλητικό βήμα στην περιοχή μετά και την ανάμιξή τους στον πόλεμο της Συρίας, αλλά και τις δηλώσεις ότι και το Ιράν είναι ισραηλινό έδαφος.

Οι κυβερνώντες παίζουν το ρόλο τους, ο καθένας ανάλογα με τα συμφέροντα που υποστηρίζει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με το κατάπτυστο ψήφισμα ταυτίζει το "θύτη" με το "θύμα", ρίχνοντας το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν δήθεν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν! Το ελληνικό κράτος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εδραιώνει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, πολλαπλασιασμός των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ).
Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ.
Απαιτούμε:
  • Ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.
  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.
  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.
  • Την ακύρωση των πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις με το Ισραήλ .
  • Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη τους με κάθε πρόσφορο τρόπο.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


           Για το ΔΣ

                      Ο πρόεδρος                           Ο γραμματέας
                            ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ          ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου