Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Συνδικαλιστικός νόμος


Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. :  56 / 04-12-2017
Κατάθεση τροπολογίας για τον συνδικαλιστικό νόμο
Κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 4/12 το απόγευμα στη Βουλή, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο και ψηφίζεται αύριο η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο κήρυξης απεργίας και αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση ορίζεται πως για την κήρυξη απεργίας απαιτείται να βρίσκεται στη Γενική Συνέλευση το 50% των οικονομικά ενεργών μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στην περίπτωση του δικού μας σωματείου, για να κηρύξει ο ΟΛΜΕ μια απεργία θα πρέπει πρώτα να γίνουν συνελεύσεις των ΕΛΜΕ με απαρτία το 50% οι οποίες θα υπερψηφίσουν την απεργία.
Καταλαβαίνουμε όλοι αν οι συνελεύσεις μας συνεχίσουν και είναι άμαζες οι αντιστάσεις του κλάδου με το δικαίωμα της απεργίας αποδυναμώνονται.

Η απεργία και τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι κατακτημένα με αγώνες και αίμα.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μέσα σε μια μέρα (κυριολεκτικά) να χαθούν.

Η  Β΄ ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου  καλεί τους εκπαιδευτικούς ,  δίπλα  σε  όλους  τους εργαζομένους ,  να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ



                                                                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου