Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Έχουν γνώση οι φύλακες από κοινωνικούς διαλόγους


Αρ. Πρωτοκόλλου:05/19-01-2016

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ



Έχουν γνώση οι φύλακες από κοινωνικούς διαλόγους

            Δεν χάνει ευκαιρία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποδείξει με όλους τους τρόπους ότι επάξια κατέχει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, εκεί που άλλοτε μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί τα ψέματα, τις συκοφαντίες τη καταστολή των προκατόχων τους αλλά και τους κάθε φορά κοινωνικούς διαλόγους που στήνονται τάχα μου δήθεν για να λάβουν υπ 'όψιν τους τη γνώμη της κοινωνίας.

            Την ίδια τακτική ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας σέρνοντας της εκπαιδευτική κοινότητα σε έναν εθνικό διάλογο για την παιδεία που στόχο έχει και να κερδίσει χρόνο "επικοινωνιακό" και να απενεργοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, να τον εγκλωβίσει στη λογική της αναμονής, της προσμονής για μια παιδεία καλύτερη προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών.

            Φυσικά πίσω από τα παχιά λόγια κρύβεται η ουσία, να ζυμωθούν και να καλλιεργηθούν  όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει το τρίτο μνημόνιο, η προσήλωση στις επιταγές του ΟΟΣΑ . Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαία η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδη που ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μπουν δίδακτρα στα σχολεία. Η ανάλυση που έκανε με αρκετές λεπτομέρειες , θα πρέπει να μας βάλει σε υποψίες ότι αυτό σχεδιάζεται από καιρό και τώρα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός παιδείας ανάφερε ότι «Γνωρίζουμε ότι η μεταρρύθμιση επηρεάζεται, αλλά δεν πρέπει να ασφυκτιά από τις χρηματοδοτικές προϋποθέσεις. Η μεταρρύθμιση είναι συνώνυμη με το διαρκή αγώνα για την αλλαγή νοοτροπιών, διαδικασία σε σημαντικό βαθμό, ανεξάρτητη από την οικονομική δυσπραγία». Να λοιπόν που όλα συγκλίνουν ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης  παίζει το ρόλο του λαγού για τη κυβέρνηση, που σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος , προαναγγέλλει όσα η κυβέρνηση  έχει ήδη αποδεχθεί.

            Το κρίσιμο και ζητούμενο είναι το εκπαιδευτικό κίνημα να απεγκλωβιστεί από τις διαχειριστικές λογικές, τις λογικές του μικρότερου κακού και να διεκδικήσει αυτό που οι σύγχρονες ανάγκες του απαιτούν. Οφείλει να αναπτύξει αγώνες με περιεχόμενο, δεμένους με το υπόλοιπο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Στις 4 Φλεβάρη η φωνή μας πρέπει να ακουστεί. Κανένας να μην σκύψει το κεφάλι.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.



                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                              ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου