Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

14/05/2014

 

Ανακοίνωση για τις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας – Στάσεις εργασίας  


   Μετά τον αυταρχικό ορισμό των ομάδων εργασίας, ο αγώνας μας περνάει σε νέα φάση. Οι ομάδες δεν πρέπει να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Κανένας  δεν μπορεί να υποχρεώσει τον εκπαιδευτικό να αναλάβει ρόλο ή εργασία στις ομάδες αυτοαξιολόγησης.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να  μην  παίρνουν  καμιά πρωτοβουλία για συνεδρίαση των ομάδων, να μη συμμετέχουν στη λειτουργία των ομάδων, να μη δημιουργήσουν ή απαντήσουν σε ερωτηματολόγια, να μη βαθμολογήσουν δείκτες, κριτήρια, να μην καταγράψουν και να μη συγκεντρώσουν στοιχεία σαν υλικό για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Κανένας εκπαιδευτικός και καμία ομάδα εργασίας να μη συντάξουν, να μην υπογράψουν, να μην καταθέσουν πόρισμα, πρόταση ή εισήγηση στο διευθυντή ή στο σύλλογο. Τονίζουμε ότι η  όποια συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και η κατάθεση οποιασδήποτε έκθεσης (ανεξάρτητα απ’ το περιεχόμενό της) θα χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο  Παιδείας, για να νομιμοποιήσει την πολιτική της αξιολόγησης και τους αντιεκπαιδευτικούς της στόχους.
Καλούμε επίσης τους Διευθυντές των σχολείων να μη χρησιμοποιήσουν καμιά άμεση ή έμμεση πίεση, απειλή και εκφοβισμό στους εκπαιδευτικούς, για να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας ή να καταθέσουν πορίσματα, εισηγήσεις. Η εντολή του Υπουργού προς τους Διευθυντές αφορούσε μόνο τον ορισμό των ομάδων εργασίας.
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κηρύσσει από την Τετάρτη 14/05/2014 έως και τη λήξη του σχολικού έτους, κυλιόμενες στάσεις εργασίας μέχρι 3 ώρες, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των  ομάδων εργασίας, όπου και όταν αυτό επιχειρηθεί.
   Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι για  ν ̉ ανατραπεί  το θεσμικό  πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Κεφαλαίου, η πολιτική των απολύσεων, της λιτότητας, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, απαιτείται ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού κινήματος, μέτωπο των εργαζόμενων και παρατεταμένος, διαρκής μαζικός αγώνας.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου