Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αλλά και τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών που ακολούθησαν.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπροστά μας έχουμε άλλη μια περίπτωση εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη», άλλη μια κίνηση που αποδεικνύει περίτρανα ότι η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Τέτοιου είδους ενέργειες αποσκοπούν στο να μπει ο λαός μας «στη γωνία», φοβισμένος, υποταγμένος, «γονατισμένος» στα απανωτά χτυπήματα της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που δέχεται. Για μια ακόμα φορά όμως, θα αποδειχθεί ότι το μαχόμενο εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά αντίθετα θα συνεχίσει με ολοένα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, στον δύσκολο δρόμο της αντίστασης τον οποίο με συνέπεια ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταδικάζουμε την κρατική καταστολή, που αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, που τσακίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που πετάει ανθρώπους στον καιάδα της ανεργίας.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και από αυτή την πρακτική της κυβέρνησης και να μπουν μαχητικά στους μεγάλους και δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ταυτόχρονα καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, άνεργο να καταδικάσει την κρατική βία, να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Να αντισταθούμε με αγώνα, με οργάνωση, με μαχητικότητα και αντοχή ώστε να μην περάσει ο φόβος, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                                                          Ρώϊμπα Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου