Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013



Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Διαθέσεις εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου

Τα κενά στα σχολεία της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου παραμένουν και οι διδακτικές ώρες χάνονται με ευθύνη του υπουργείου, καθώς φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 27 και 30, με μετακινήσεις εκπαιδευτικών προσπαθούν να καλύψουν πλασματικά τα κενά.
Στα σχολεία της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου έχουν προκύψει ζητήματα σχετικά με τη συμπλήρωση του ωραρίου. Ζητάμε από τη Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου και το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου να απαντήσουν εγγράφως για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η συμπλήρωση του ωραρίου (νομοθεσία, μαθήματα α΄ και β΄ ανάθεσης, εκπαιδευτικοί με οργανική θέση, εκπαιδευτικοί με προσωρινή τοποθέτηση), ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να μην υπάρχουν ασάφειες.
Παραθέτουμε με συνημμένο αρχείο τη νομοθεσία για ενημέρωση των συναδέλφων.
Αυτό που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να εργάζεται σ’ ένα σχολείο για παιδαγωγικούς λόγους, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τα κενά είναι ευθύνη του υπουργείου και της πολιτικής των περικοπών που ακολουθείται σε όλους τους τομείς.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                        Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                                                   Ρώϊμπα Φωτεινή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου